Zbytečná smrt v sobotním pražském rallysprintu

18:59

Po Zámeckém vrchu, kde zemřel Miroslav Fajkus s Lolou T99/50 F3000 a Horácké rallye, kde zahynula posádka Miroslav Levora - Pavla Třebínová se Škodou Fabia se stala další smutná tragédie v Pražském rallysprintu. Leszek Kuzaj s Peugeotem 307 WRC v druhé erzetě nezvládl táhlou levotočivou zatáčku, dostal smyk, narazil do lampy a odtud přelétl na plácek, kde postávalo pár diváků a smrtelně to odnesl jeho polský kamarád, který chtěl natočit jeho jízdu. Dále byli zraněni 4 lidé, z toho jedna malá holčička.

Aktualizováno: I druhý člověk, kterého auto trefilo bokem, zemřel.

Byl jsem tam mrknout s Pájou a nemohli jsme pochopit, jak tam mohli diváci postávat, pořadatelé je měli z toho místa vyhnat či závod zastavit. I ten prostor měl být pořádně označen páskou, ale na to se pěkně vykašlali. Polský kamarád asi chtěl natočit akčnější scény, leč na to doplatil životem, prý přešel silnici na tragické místo až když už vyjely 3 posádky.

Nebudu tu dělat kázání ohledně vhodného výběru místa, když jsi vzpomenu, kde jsme my postávali skoro u silnice. Namátkou lovím v paměti třeba závod do vrchu v Lanškrouně, erzety Kámen - Roupov a Věckovice - Kdyně v Rallye Šumava nebo u svodidel na rovince v závodě do vrchu Ecce Homo. Naštěstí nad námi bděl anděl strážný a nic se nám nepřihodilo, ale člověk by neměl pořád pokoušet svoje štěstíčko.
Proto lidi bděte a myslete na vhodný výběr místa ke sledování pořádných aut.

You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts